Schoolfoto bestelsysteem

Schoolfoto bestelsysteem

Ben je zoek naar een goed en simpel bestelsysteem voor je schoolfoto’s?
Zoek dan niet verder, wij hebben wat je zoekt.

Met FotoProTools zet je snel een school online om vervolgens de volgende dag inlogkaartjes op een school te kunnen uitdelen.

Diezelfde middag kunnen de ouders dan al inloggen en foto’s bekijken en bestellen.

Schoolfoto’s verkopen

Schoolfoto’s worden inmiddels al ruim 120 jaar gemaakt en de de oudste schoolfoto die in het bezit is van het Nationaal Onderwijsmuseum komt uit het jaar 1881. Het is een foto van het plaatselijk gymnasium in Tilburg. 

Schoolfoto’s zijn nostalgie en zullen de komende jaren zeker nog wel blijven bestaan, alleen wordt het steeds meer een uitdaging om iedereen op de groepsfoto te kunnen krijgen.

Ouders blijven het altijd leuk vinden om deze foto’s te bestellen, want toch is dit weer een speciaal moment en het lukt je toch zelf niet altijd om deze speciale foto’s te maken.

Wil je meer weten over de mogelijkheden lees hier dan alles over het online verkopen van schoolfoto’s 

Blog Voorbeeld-Inlogkaartje

Het online verkopen van schoolfoto’s

aug 14, 2018

Blog het online verkopen van schoolfoto's

Al ruim 100 jaar worden er op bijna alle scholen in Nederland schoolfoto´s gemaakt. De laatste jaren is de verwerking hiervan erg veranderd ten op zichtte van een aantal jaar geleden. 10 jaar terug werden de meeste schoolfoto´s nog netjes in zakjes op school afgeleverd en kregen de kinderen deze mee naar huis. 

De ouders konden er vervolgens voor kiezen om deze af te nemen door geld in de envelop te stoppen, welke weer in de klas werd ingeleverd en de school moest dit vervolgens voor de schoolfotografen beheren. Als je de foto´s niet wilde hebben dan gaf je het zakje weer gesloten terug. 

Wanneer je wel een of meer foto’s afnam moesten de niet afgenomen foto’s retour worden gestuurd en betaalde je alleen voor de foto’s die je wel wilde hebben. Op deze manier kost het verkopen van de schoolfoto’s niet alleen veel tijd maar ook veel geld.

Online schoolfoto’s verkopen

Inmiddels willen de meeste scholen deze methode niet meer gebruiken voor het verkopen van schoolfoto’s en zijn er vele onlinesystemen beschikbaar voor het bestellen van schoolfoto´s. De scholen hebben het al druk zat en willen zich niet ook nog is bezighouden met de inname van het geld van de schoolfotograaf.

Met een onlinebestelsysteem ontvangen leerlingen een uniek inlogkaartje met een persoonlijke inlogcode en wachtwoord. De school deelt dan per klas deze kaartjes uit en ouders kunnen dan vervolgens zelf online de schoolfoto´s van hun kind(eren) bekijken. In veel gevallen kunnen ouders binnen twee weken bestellen zonder hier verzendkosten voor te hoeven betalen zodat er de eerste 2 weken veel besteld wordt. Ook kunnen de ouders zelf kiezen wat ze willen afnemen, zoals: een portretfoto, pasfotovel, een duovel of diverse paketten. Ook bieden de meeste schoolfotografen extra producten aan zoals o.a. canvassen en foto’s op hout.

Voorbeeld inlogkaartje.

Blog Voorbeeld-Inlogkaartje

Zijn er meerdere kinderen dan kan er in de meeste gevallen een inlog toe worden gevoegd zodat je van meerdere kinderen tegelijk foto’s kan bestellen en dan hoeft de klant geen extra verzendkosten hoeft te betalen. Nadat alle foto’s in het winkelmandje zijn geplaatst kan de bestelling eenvoudig online betaald worden met IDEAL.

Als de bestelling geplaatst in de zogenoemde verzendvrije periode dan worden de foto’s “verzameld” door de fotograaf. Na bijvoorbeeld 2 weken worden dan vervolgens alle bestellingen geprint en vervolgens op school uitgeleverd.

De school hoeft dan alleen nog per klas de bestellingen aan de kinderen of ouders mee te geven. Verder hoeft de school dan niets meer te doen.

Extra’s voor scholen

In veel gevallen ontvangt de school per leerling een digitale foto voor hun schoolsysteem. Ook zijn er vele andere mogelijkheden die een fotograaf een school kan aanbieden, bijvoorbeeld een koppenkaart voor groep 8 of de optie dat de docenten 1 foto gratis kunnen bestellen.

De fotograaf bepaalt

Voor slechts € 7,99 per maand kan je al gebruik maken van het systeem van FotoProTools om online schoolfoto’s te kunnen aanbieden.